Нюди с тиквички

Интересна идея за обяд или вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 20.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г тиквички
400 г сирене „Рикота“
100 г сирене „Пекорино“
90 г брашно (+ за разточване)
2 жълтъка
1/2 връзка босилек
сол на вкус

за соса:
200 мл животинска сметана
20 г краве масло
1 скилидка чесън
1 връзка копър
1 с. л. брашно
кората от 1 лимон
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Нюди с тиквички
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят да се отцедят, след което се изстискват хубаво с ръце.
2
Нюди с тиквички 2
Разбъркват се с рикотата, жълтъците, малко сол, накълцаният босилек, настърганото сирене пекорино и брашното.
3
Нюди с тиквички 3
Сместа се оформя на фитил върху набрашнен плот. От него се изрязват парчета, ньоки.
4
Нюди с тиквички 4
Пускат се на няколко пъти в загрята до точката на кипене подсолена вода, но не вряща. Когато изплуват на повърхността се изваждат.
5
Нюди с тиквички 5
Чесънът за соса се накълцва и се запържва в маслото. Сипва се брашното, налива се сметаната, добавят се настърганата лимонова кора и накълцаният копър, посолява се и се готви за кратко.
6
Нюди с тиквички 6
Готовите нюди се слагат в соса, готвят се още 1–2 минути и се сервират по желание с още настъргано сирене пекорино и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: