Запечени картофи със сирене и риган
Лора и Стоян
350 г паста „Лингуини“ 150 г гуанчале (бекон от свински бузи) 120 г маринован артишок 80 г сирене „Пекорино“ 200 мл животинска сметана 100 мл бяло вино 20 мл зехтин 1 малка глава млечен чесън (2 стръка пресен) 1/4 връзка магданоз кората от 1 лимон сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Чесънът се наситнява, а маринованият артишок се реже на едро. |
2 | ![]() | Беконът се нарязва кубчета и се поставя в студен тиган. Съдът се загрява и беконът се готви, докато се разтопи мазнината и месото започне да се пържи. |
3 | ![]() | Щом стане златисто, се налива зехтинът, може и този от маринатата на артишока, добавят се артишокът и чесънът. |
4 | ![]() | След 1–2 минути се деглазира с виното. |
5 | ![]() | Щом се редуцира, се налива сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер. |
6 | ![]() | Пастата се сварява в подсолена вода до степен ал денте. Отцежда се и се добавя към соса. Готви се 1–2 минути. Ако има нужда се налива от водата от варенето на пастата. |
7 | ![]() | Поръсва се с настърганата лимонова кора и наситнен магданоз, дърпа се от огъня. |
8 | ![]() | Сервира се с настъргано сирене „Пекорино“. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
16.05.2018 Много вкусно!
| ![]() |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...