Паста с гуанчале и артишок

Дата: 15.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г паста „Лингуини“
150 г гуанчале (бекон от свински бузи)
120 г маринован артишок
80 г сирене „Пекорино“
200 мл животинска сметана
100 мл бяло вино
20 мл зехтин
1 малка глава млечен чесън (2 стръка пресен)
1/4 връзка магданоз
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с гуанчале и артишокЧесънът се наситнява, а маринованият артишок се реже на едро.
2
Паста с гуанчале и артишок 2Беконът се нарязва кубчета и се поставя в студен тиган. Съдът се загрява и беконът се готви, докато се разтопи мазнината и месото започне да се пържи.
3
Паста с гуанчале и артишок 3Щом стане златисто, се налива зехтинът, може и този от маринатата на артишока, добавят се артишокът и чесънът.
4
Паста с гуанчале и артишок 4След 1–2 минути се деглазира с виното.
5
Паста с гуанчале и артишок 5Щом се редуцира, се налива сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Паста с гуанчале и артишок 6Пастата се сварява в подсолена вода до степен ал денте. Отцежда се и се добавя към соса. Готви се 1–2 минути. Ако има нужда се налива от водата от варенето на пастата.
7
Паста с гуанчале и артишок 7Поръсва се с настърганата лимонова кора и наситнен магданоз, дърпа се от огъня.
8
Паста с гуанчале и артишок 8Сервира се с настъргано сирене „Пекорино“.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2018
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Deni181291 се регистрира в сайта.
chudomira коментира рецептата Тимбали с патладжани
chudomira се регистрира в сайта.
Манев се регистрира в сайта.
GoRo O. Christoff се регистрира в сайта.
Ivan Borissov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта