Зимна разядка
Лора и Стоян
800 г пресни картофи (не дребни) 100 г краве сирене 100 мл студено пресован зехтин 2 стръка пресен лук 1 скилидка чесън 1/2 лимон 1 ч. л. риган сол и пипер меланж на вкус |
1 | ![]() | Картофите се измиват добре и се режат на тънки шайби с помощта на ренде, тип „Мандолина“. |
2 | ![]() | Бланшират се за кратко във вряща подсолена вода. Изваждат се. |
3 | ![]() | Зърната пипер меланж се счукват в хаванче. Прехвърлят се в купа, прибавят се сол на вкус и половината зехтин. |
4 | ![]() | Картофите се овкусяват със сместа. |
5 | ![]() | Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с ригана, лимоновия сок, сол, пипер меланж и останалия зехтин. |
6 | ![]() | Шайбите картофи се подреждат в тава прави плътно една до друга и се заливат със сместа. Тавата се покрива с фолио и се слага в загрята на 180 градуса фурна. |
7 | ![]() | Картофите се пекат 50 минути. Фолиото се маха, поръсват се с натрошеното сирене и се допичат на 220 градуса до златисто – за десетина минути. |
8 | ![]() | Преди поднасяне се гарнират с наситнен пресен лук и по желание се поливат с малко зехтин. |
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...