Мусака от тиквички и спанак

Дата: 21.06.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
200 г спанак (почистен)
2 домата
2 скилидки чесън
200 мл прясно мляко
70 мл олио
140 г бисерен ориз
60 г краве масло
3 яйца
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за гарниране:
400 г гъсто кисело мляко
1 скилидка чесън
1 връзка копър
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака от тиквички и спанакОризът се измива добре и се отцежда.
2
Мусака от тиквички и спанак 2Доматите се цепват на кръст, потапят се във вряща вода за секунди, шокират се в леденостудена вода, обелват се и се нарязват на малки кубчета.
3
Мусака от тиквички и спанак 3Маслото се загрява и в него се сотират наситнените чесън и спанак. Сипва се оризът, запържва се, докато стане стъклен.
4
Мусака от тиквички и спанак 4След това се прибавят кубчетата домати. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Мусака от тиквички и спанак 5Тиквичките се режат на кръгчета, посоляват се и се овалват в брашно.
6
Мусака от тиквички и спанак 6Пържат се на няколко пъти в олиото.
7
Мусака от тиквички и спанак 7Тиквичките и оризът се редят в тава на пластове, като най-отгоре се слагат тиквички.
8
Мусака от тиквички и спанак 8Яйцата се разбиват, прибавя се прясното мляко и малко сол, отново се разбива и се излива в тавата.
9
Мусака от тиквички и спанак 9Пече се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Преди да се нареже, се оставя леко да се охлади.
10
Мусака от тиквички и спанак 10Листенцата копър, скилидката чесън и 100 г от киселото мляко се пасират и се посоляват. Смесват се с останалото мляко и сосът се разбърква. Мусаката се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2019
Много ни хареса особено в комбинация с чеснов млечен сос. Тиквичките ги изпекох на грил тиган.
8.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2019
Пърженето на тиквичките отдължи времето за готвене. Другия път ще ги изпека на фурна. Комбинацията много интересна и вкусна.
7.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2019
не стана бързо, но се надявах на ястие, което ще създаде уют, така че не съжалявам, че се заех с това.
6.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2019
Стана много вкусна
5.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2018
Много вкусна, лека и приятна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Криста Димовска коментира рецептата Баклава
Криста Димовска се регистрира в сайта.
Katerina Marinova се регистрира в сайта.
Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Тирамису без яйца
Danny Petkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта