Спелта с тофу и пресен лук

Дата: 22.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г спелта
100 г тофу
2 стръка пресен чесън
1 връзка пресен лук
1 люта зелена чушка
50 мл соев сос
30 мл олио
30 мл тъмно сусамово олио
печен сусам за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Спелта с тофу и пресен лукСпелтата се измива и се накисва за 1 час в студена вода. След това се отцежда, слага се в тенджера, залива се с 1 л вода и се вари, докато омекне. Отцежда се и се оставя да се охлади.
2
Спелта с тофу и пресен лук 2Нарязаните на ситно чушка и чесън се запържват в олиото за кратко, добавя се тофуто, нарязано на кубчета и се разбърква.
3
Спелта с тофу и пресен лук 3Щом и то леко се запържи, се прибавя спелтата, налива се соевият сос и се разбърква.
4
Спелта с тофу и пресен лук 4Съдът се дърпа от огъня и ястието се поръсва със сусамовото олио и наситнен пресен лук. Сервира се поръсено със запечен на сух тиган сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Любомир Кютукчиев се регистрира в сайта.
Николова се регистрира в сайта.
Rozalina Stancheva се регистрира в сайта.
Лоивив се регистрира в сайта.
Denitsa Stoyanova се регистрира в сайта.
Елеонора Иванова се регистрира в сайта.
Ruslan Dimov коментира рецептата Мусака
Pervin Mustantikova се регистрира в сайта.
Пантофка Кристална се регистрира в сайта.
Velislava Ilieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта