Спелта с тофу и пресен лук

Интересно безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г спелта
100 г тофу
2 стръка пресен чесън
1 връзка пресен лук
1 люта зелена чушка
50 мл соев сос
30 мл олио
30 мл тъмно сусамово олио
печен сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Спелта с тофу и пресен лук
Спелтата се измива и се накисва за 1 час в студена вода. След това се отцежда, слага се в тенджера, залива се с 1 л вода и се вари, докато омекне. Отцежда се и се оставя да се охлади.
2
Спелта с тофу и пресен лук 2
Нарязаните на ситно чушка и чесън се запържват в олиото за кратко, добавя се тофуто, нарязано на кубчета и се разбърква.
3
Спелта с тофу и пресен лук 3
Щом и то леко се запържи, се прибавя спелтата, налива се соевият сос и се разбърква.
4
Спелта с тофу и пресен лук 4
Съдът се дърпа от огъня и ястието се поръсва със сусамовото олио и наситнен пресен лук. Сервира се поръсено със запечен на сух тиган сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: