Лятна салата с перлен ечемик

Пъстра и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г перлен ечемик
200 г френско козе сирене (меко)
200 г чери домати
150 г царевица (от консерва)
2 чушки (жълта и червена)
2 скилидки чесън
1 патладжан
1 тиквичка
1 авокадо
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
2 стръка мента
1 стрък розмарин
90 мл зехтин
30 мл тъмен балсамов оцет
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лятна салата с перлен ечемик
Патладжанът, чушките и тиквичката се нарязват на кубчета, изсипват се в тава и се заливат с 30 мл зехтин. Посоляват се и се пекат 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Лятна салата с перлен ечемик 2
Оставят се, да се охладят.
3
Лятна салата с перлен ечемик 3
Перленият ечемик се сварява във вода, отцежда се и се охлажда.
4
Лятна салата с перлен ечемик 4
Авокадото се нарязва на кубчета.
5
Лятна салата с перлен ечемик 5
Чери доматите се разполовяват.
6
Лятна салата с перлен ечемик 6
Магданозът, босилекът, розмаринът и ментата се наситняват.
7
Лятна салата с перлен ечемик 7
В голяма купа се смесват печените зеленчуци, царевицата, авокадото, ечемикът, риганът, чери доматите, стритият на паста чесън и накълцаните билки.
8
Лятна салата с перлен ечемик 8
Салатата се овкусява със сол, черен пипер, балсамов оцет и останалия зехтин.
9
Лятна салата с перлен ечемик 9
Поднася се с начупено козе сирене.




Съвет:
След като нарежете патладжана, го осолете и го оставете да се отцеди от горчивата вода.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2018
Страхотна комбинация! Пак ще го направя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: