Пролетни гювечета

Вкус, цвят и аромат в едно
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г краве сирене
200 г крехък спанак
100 г коприва
1 връзка лапад
1 връзка магданоз
1/4 връзка леворда
1/4 връзка мента
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
80 г краве масло
4 яйца
2 гръцки питки
3 с. л. зехтин
1 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетни гювечета
Копривата се почиства и се попарва в кипяща вода. Шокира се в ледено студена вода, отцежда се и се подсушава.
2
Пролетни гювечета 2
Лападът, лукът, магданозът, ментата, пресният чесън, левордата и спанакът се почистват, измиват се и се подсушават.
3
Пролетни гювечета 3
Нарязват се на ситно (ако спанакът е бейби, не се наситнява) и се запържват на няколко пъти в сгорещения зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Пролетни гювечета 4
Сместа се разпределя в 4 гювечета.
5
Пролетни гювечета 5
Във всяко се натрошава сирене и се чуква по едно яйце.
6
Пролетни гювечета 6
Пекат се 10 минути в загрята 180 градуса фурна, с вентилатор, като на петата минута се похлупват.
7
Пролетни гювечета 7
Маслото се загрява, дърпа се от огъня, разбърква се с червения пипер и се разпределя в гювечетата. Овкусяват се със сол и черен пипер.
8
Пролетни гювечета 8
Гювечетата се сервират със запечени в тиган с малко зехтин гръцки питки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: