Пролетни гювечета

Дата: 24.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г краве сирене
200 г крехък спанак
100 г коприва
1 връзка лапад
1 връзка магданоз
1/4 връзка леворда
1/4 връзка мента
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
80 г краве масло
4 яйца
2 гръцки питки
3 с. л. зехтин
1 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетни гювечетаКопривата се почиства и се попарва в кипяща вода. Шокира се в ледено студена вода, отцежда се и се подсушава.
2
Пролетни гювечета 2Лападът, лукът, магданозът, ментата, пресният чесън, левордата и спанакът се почистват, измиват се и се подсушават.
3
Пролетни гювечета 3Нарязват се на ситно (ако спанакът е бейби, не се наситнява) и се запържват на няколко пъти в сгорещения зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Пролетни гювечета 4Сместа се разпределя в 4 гювечета.
5
Пролетни гювечета 5Във всяко се натрошава сирене и се чуква по едно яйце.
6
Пролетни гювечета 6Пекат се 10 минути в загрята 180 градуса фурна, с вентилатор, като на петата минута се похлупват.
7
Пролетни гювечета 7Маслото се загрява, дърпа се от огъня, разбърква се с червения пипер и се разпределя в гювечетата. Овкусяват се със сол и черен пипер.
8
Пролетни гювечета 8Гювечетата се сервират със запечени в тиган с малко зехтин гръцки питки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта