Кнедли от сирена в доматен сос

Любопитно безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за „кнедлите“:
300 г сирене „Котидж“
175 г крем сирене
100 г сирене „Пармезан“
70 г брашно
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка мащерка
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за соса:
3 скилидки чесън
1 малка глава лук
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. зехтин
1 ч. л. семена от резене
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кнедли от сирена в доматен сос
В купа се смесват сиренето „Котидж“, крем сиренето, половината от настъргания пармезан и яйцето.
2
Кнедли от сирена в доматен сос 2
Прибавят се брашното, индийското орехче, риганът и накълцаните магданоз и мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре. Сместа трябва да е гъста и лепкава. Оставя се в хладилник за 30 минути.
3
Кнедли от сирена в доматен сос 3
Зехтинът се загрява в тиган с термоустойчива дръжка и в него за кратко се сотират накълцаните лук и чесън. Добавят се и семената резене.
4
Кнедли от сирена в доматен сос 4
Наливат се доматите и сосът се вари 15–20 минути. Овкусява се със сол.
5
Кнедли от сирена в доматен сос 5
С помощта на две потопени във вода лъжици от сместа със сирената се оформят нещо като топки, които се слагат в соса.
6
Кнедли от сирена в доматен сос 6
Поръсва се с останалия настърган пармезан. Ястието се пече 10–12 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Кнедли от сирена в доматен сос 7
Поръсва се с магданоз и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: