Печени картофи, пълнени със зеленчуци

Вкусни, печени и здравословни пълнени картофи
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 16.02.2016
Печени картофи, пълнени със зеленчуци
Печени картофи, пълнени със зеленчуци
Печени картофи, пълнени със зеленчуци
Печени картофи, пълнени със зеленчуци
Печени картофи, пълнени със зеленчуци
 
Необходими продукти:
6 средно големи картофа
1 голяма печена червена чушка (или 2 по-малки)
1 варена царевица (или 1 малка консерва)
120 г жълто сирене (настъргано)
2 с. л. пресен босилек (нарязан)
1 с. л. пресен магданоз (нарязан)
1 ч. л. пресен риган (нарязан)
6 яйца
зехтин, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват добре, надупчват се с вилица на 4-5 места и се подреждат в тава, върху алуминиево фолио.
2
Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 1 час или до готовност.
3
Охлаждат се и се разполовяват по широчина.
4
Сърцевината им се издълбава с лъжичка, като отстрани се оставят по 5-6 мм.
5
Издълбаната част на картофите се слага в купа.
6
Добавят се нарязаните печени чушки, царевичните зърна, по-голямата част от настърганото сирене, разбитите яйца, пресните подправки, сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Разбърква се добре.
7
Издълбаните картофи се подреждат в тава върху хартия за печене и се посоляват. Пълнят се със сместа, поръсват се с малко зехтин и с останалото настъргано сирене.
8
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса (с вентилатор) за 10-15 минути, докато сиренето започне да се топи и стане златисто. Сервират се топли.

Съвет: Може да ползвате сирене „Грюер“, сирене „Ементал“, сирене „Чедър“ или комбинация от няколко различни вида сирена.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2020
Има едни мариновани рибки Мезето на капитана, убийствен комбинация!
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Свежи картофи.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2016
Изненадах семейството.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: