Печени патладжани с подлютено кисело мляко

Става лесно, не се цапа кухнята и не мирише на пържено
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 01.11.2022
Печени патладжани с подлютено кисело мляко
Печени патладжани с подлютено кисело мляко
Печени патладжани с подлютено кисело мляко
 
Необходими продукти:
3 патладжана
сол, черен и червен пипер на вкус
зехтин за поръсване
смес от брашно и галета

за соса:
1 кофичка кисело мляко
2-3 счукани скилидки чесън
5-6 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се нарязават на кръгове и се оставят в подсолена вода за 20 минути, да им излезе горчивият сок. След това се измиват под течаща вода и се отцеждат в гевгир.
2
В тавата на фурната върху хартия за печене се редят кръгчетата патладжан, като леко се застъпват. Овкусяват се със сол, черен пипер, червен пипер и смес от брашно и галета. Накрая се поливат обилно със зехтин.
3
Слагат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Оставямт се да се охладят и преди сервиране се поливат с подлютено кисело мляко с чесън и копър.

Съвет:
Който не трябва да яде патладжан, може да го замени с тиквички.

Съвет:
Който не трябва да яде патладжан , може да го замени с тиквички по същият начин и подправки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: