Печено свинско с ароматна коричка

Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2009
Печено свинско с ароматна коричка
 
Необходими продукти:
500 г свински бут без кост
4 с. л. чесън на прах
4 с. л. смлян кимион
1 ч. л. настъргано индийско орехче
3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Печено свинско с ароматна коричка
Ако използвате по-дебело парче месо, е желателно да направите прорези, за да може да се овкуси максимално с подправките, да се изпече и да остане сочно. Натрива се добре с предварително смесените подправки.
2
Печено свинско с ароматна коричка 2
Запича се в тефлонов тиган по 2–3 минути от всяка страна, за да се запазят месните сокове вътре в него. Прехвърля се в тавичка и се пече около 1 час във фурна, загрята на 190 градуса. След 30 минути се разрязва до средата, за да се провери дали е добре изпечено.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2016
Става сухо месото, добавих зеленчуков бульон 200 мл при печене, и с прерязване с нож в месото след като овкусих напъхах скилидки чесън и тръбички морков::)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: