Печено свинско с картофи

Традиция и класика
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка
1 ½ кг картофи
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
400 мл бульон от бекон


Начин на приготвяне:
1
Печено свинско с картофи
Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер.
2
Печено свинско с картофи 2
Слага се в тава и се залива с бульона. Добавят се мащерката и чесънът.
3
Печено свинско с картофи 3
Завива се с алуминиево фолио и се пече на 150 градуса за 3 часа.
4
Печено свинско с картофи 4
Фолиото се отстранява.
5
Печено свинско с картофи 5
Добавят се предварително обелените и нарязани на лодки картофи.
6
Печено свинско с картофи 6
Пече се още 50–60 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2015
Стана много вкусно, свърши още същата вечер !
10.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2015
Много вкусно и точно се получи!
9.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
Стана много вкусно.Аз прибавих и пушени гърди.
8.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2014
Страхотно е! Отне ми малко повече от 4 часа, но си заслужаваше чакането!
7.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2014
Голяма вкуснотия е това свинско, сложих му обикновен пилешки бульон-домашен, стана леко безсолно, но пък солта се добавя и пак е много вкусно, поздравления за лесната и вкусна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: