Пиле с лапад и ориз

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 18.04.2018
Пиле с лапад и ориз
 
Необходими продукти:
3 пилешки бутчета
1 връзка лапад
1 връзка пресен лук
1 ч. ч. ориз
3 яйца
200 мл прясно мляко
2 ч. ч. пилешки или зеленчуков бульон
олио
джоджен
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Лападът се измива, почиства се от дръжките и се нарязва.
2
В тава се сипва олио и се задушава лукът.
3
Прибавя се оризът и се запържва.
4
Добавя се лападът и се разбърква.
5
Слагат се подправките.
6
Наливат се бульонът, разбитите яйца и мляко, и се разбърква.
7
Нареждат се пилешките бутчета.
8
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна. Готово е, когато оризът е абсорбирал течността и пилешкото месо се разкъсва лесно.


Съвет:
Може да се гарнира с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2020
Много хубава рецепта! Благодаря :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: