Прасенца в одеяло

Малко по-различна закуска
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 30.04.2015
Прасенца в одеяло
Прасенца в одеяло
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
10 кренвирша
100 г кашкавал
50 г краве масло
кетчуп (по желание)

за заливката:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Корите за баница се поставят на работен плот. Всяка кора се намазва с малко масло и се сгъва надве.
2
Кренвиршите се обелват, разполовяват се и всяка половинка се сцепва. В отвора се поставя парче кашкавал. По желание може да се добави и кетчуп.
3
На късата страна на намазнената кора се поставя по едно парче кренвирш и се завива на руло.
4
Готовите рула се редят в намазнена тавичка. Отгоре се намазват с малко масло и се запичат до зачервяване, в загрята на 200 градуса фурна.
5
По желание може да се залеят с разбитите яйца и кисело мляко и да се допече до запичане на заливката.


Съвет:
За да не изтече кашкавалът от рулото, първо се свиват краищата от ляво и от дясно върху кренвирша и после се навива на руло.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2018
Привет, Звездица, никъде не грешите. Това, което съм отбелязала като 6-8 е порциите, защото ги правих като баница - едно до друго рулата и отгоре поляти със заливката. Като разрязах "баницата" стигна за толкова гладни души :) Разбира се, това е само ориентировъчно и Вие можете да решите да ги правите поотделно. Да Ви е сладко :)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2017
Здравейте, Амада, Много ми хареса наименованието на закуската.))) Но имам въпрос към Вас. Отбелязали сте, че от посочените продукти излизат между 6 и 8 броя, а необходимите кренвирши са 10. След като те се разполовят, моята математическа логика показва, че ще се получат 20 броя. Къде греша? )))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: