Пролетна свежест

Източник: Martin Gerginov
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.04.2010
Пролетна свежест
 
Необходими продукти:
1,5-2 кг тиквички
1-2 средно големи патладжана
500 г белени домати (от консерва)
3-4 моркова
5-6 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
4-5 с. л. майонеза
4-5 с. л. кисело мляко
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Обелените тиквички, патладжани и моркови се нарязват на колелца. Добре е да не бъдат много дебели колелцата и да са с горе-долу еднаква дебелина, за да могат да се изпекат бързо.
2
Важно условие е доматите да бъдат белени, ако използвате пресни домати увеличете количеството до около 600-650 гр. Най-лесно ще ги обелите като ги потопите в тенджера с вряща вода за 2-3 минути, след което ги потопете за 30 секунди в студена вода.
3
Всички продукти се нареждат в намаслена тава, след което се нарязва чесънът надребно, добавя се сол и се слага във фурната на 180-200 градуса за около 45-60 минути.
4
След като се изпече, се нарязва магданозът и ястието се поръсва с него. Сосът се приготвя като майонезата и киселото мляко се разбъркват добре, след което се нарязва магданозът. Може да полеете ястието с него, а може и да го сервирате отделно. BON APETIT!!!!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2016
Вкусно и здравословно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: