Рагу по неаполитански с пилешко

Пилешки руладини с вкусна и деликатна плънка, сготвени в доматен сос с вино
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. пилешки филета
4 глави лук
2 скилидки чесън
200 мл червено вино
50 г пушен бекон (на лентички)
50 г сирене „Пармезан"
1/2 връзка магданоз
20 г стафиди
1 ч. л. сух босилек
800 г пасирани домати (от консерва)
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
400 г дребна паста
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рагу по неаполитански с пилешко
Пилешкото филе се цепва с нож през средата и се разтваря, така че да се образува пеперуда.
2
Рагу по неаполитански с пилешко 2
Нарязаният наситно бекон се смесва с настъргания пармезан, наситнените магданоз и чесън, и стафидите.
3
Рагу по неаполитански с пилешко 3
Пилешките филета се пълнят с получената смес.
4
Рагу по неаполитански с пилешко 4
След това се завързват здраво с конец.
5
Рагу по неаполитански с пилешко 5
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина, докато омекне.
6
Рагу по неаполитански с пилешко 6
Към него се налива първо червеното вино, а после и доматите, и се подправя със сол, черен пипер и сух босилек. Ако има нужда се слага 1 ч. л. захар.
7
Рагу по неаполитански с пилешко 7
Сосът се оставя на котлона за 10 минути, след което се добавят пилешките руладини и се готвят около 20–30 минути.
8
Рагу по неаполитански с пилешко 8
През това време пастата се сварява в голямо количество подсолена вода и се отцежда.
9
Рагу по неаполитански с пилешко 9
Пилешките руладини се изваждат от соса, конците се отстраняват и месото се нарязва на парчета.
10
Рагу по неаполитански с пилешко 10
В дълбоки чинии се слага от пастата, залива се със соса и отгоре се подреждат парчетата месо. По желание се украсява с листенца магданоз и се полива със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: