Рибай стек със сос „Чимичури“

Фантастично основно, готово за нула време
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. рибай стек (по 200 г всеки)
пушена сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

за соса:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл ябълков оцет
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка босилек
1 стрък пресен лук
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. сухо чили
1/4 ч. л. риган

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Рибай стек със сос „Чимичури“
Месото се маже със зехтин.
2
Рибай стек със сос „Чимичури“ 2
Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Рибай стек със сос „Чимичури“ 3
Готви на грил, докато стане средно изпечено. Изважда се и се оставя 5 минути да почине.
4
Рибай стек със сос „Чимичури“ 4
Пресният лук, магданозът, чесънът, босилекът и кориандърът се пасират с ригана, чилито, зехтина, оцета, солта и черния пипер. Сосът е хубаво да престои поне 1 час в хладилник.
5
Рибай стек със сос „Чимичури“ 5
Месото се нарязва и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: