Салата от булгур, нахут и печени чушки

Пъстра, богата, засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г булгур (без варене)
1 консерва нахут (400 г)
1 червена салата
5 червени печени чушки
1 глава червен лук
90 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл бял балсамов оцет
1 ч. л. мед
1/4 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от булгур, нахут и печени чушки
Булгурът се залива с гореща 500 мл вода и се посолява. Прибавят се 30 мл зехтин, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне.
2
Салата от булгур, нахут и печени чушки 2
Салатата се измива и се подсушава в центрофуга. След това се нарязва натънко.
3
Салата от булгур, нахут и печени чушки 3
Чушките и лукът се режат на ивички. В купа се смесват салатата, нахутът, чушките, лукът и булгурът.
4
Салата от булгур, нахут и печени чушки 4
Медът се разбива с лютия пипер, останалия зехтин, балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус. Салатата се овкусява с дресинга, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2021
Много приятна салата. Харесва ми
4.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2020
Използвахме зелена салата и ризони, вместо булгур. Свежа и приятна се получи :)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2017
Получи се прекрасно с печените чушки, въпреки, че и аз я направих със зелена салата.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
Много ни хареса, наистина добро предложение. Аз я направих с обикновена салата, не намерих червена, но пак стана много свежа.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Не съм очаквал че ще се получи такова приятно съчетание от използваните продукти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



149 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: