Салата от леща, печени моркови и репички

Различна, интересна и богата
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г зелена леща (френска)
1 връзка моркови
1 връзка репички
1/2 връзка мащерка
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
50 г печени белени фъстъци
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане

за дресинга:
1/2 лимон
1 скилидка чесън
2 с. л. фъстъчено масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от леща, печени моркови и репички
Лещата се сварява, заедно с дафиновия лист, наситнения чесън и половината от стръковете мащерка. Отцежда се и се охлажда, а мащерката и дафиновият лист се отстраняват.
2
Салата от леща, печени моркови и репички 2
Морковите се обелват, режат се на кръгчета, подреждат се в тава, овкусяват се със сол, черен пипер и кимион, и се поливат със зехтин.
3
Салата от леща, печени моркови и репички 3
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 25 минути.
4
Салата от леща, печени моркови и репички 4
Лукът се реже на полумесеци, а репичките – на лодки.
5
Салата от леща, печени моркови и репички 5
Останалата мащерка и фъстъците се накълцват.
6
Салата от леща, печени моркови и репички 6
В купа се смесват лещата, морковите, репичките, лукът и мащерката.
7
Салата от леща, печени моркови и репички 7
Фъстъчено масло се разбърква с лимоновия сок, стрития на паста с малко сол чесън и около 70 мл студена вода.
8
Салата от леща, печени моркови и репички 8
Салатата се овкусява с дресинга и се поръсва с фъстъците.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2017
Не ми допадна тази салата!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2016
Вкусът на фъстъците, включителното и на фъстъченото масло е добър коплимент към лещата, морковите и репичките.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: