Сладкиш с круши и канела

Дата: 15.10.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г круши
170 г краве масло (на стайна температура)
170 г брашно
2 яйца
160 г захар
1 ч. л. канела
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. ванилов екстракт
80 г печени орехи
пудра захар за поръсване
за основата:
40 г краве масло
100 г чаени бисквити
 

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с круши и канелаКрушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на не много тънки филийки.
2
Сладкиш с круши и канела 2Маслото и захарта се разбиват много добре. Към тях се добавят яйцата и отново се разбива.
3
Сладкиш с круши и канела 3Сипва се брашното и пак се разбива.
4
Сладкиш с круши и канела 4Прибавят се канелата, бакпулверът, ваниловият екстракт и смлените орехи и се разбърква с шпатула.
5
Сладкиш с круши и канела 5Тавата за печене се намазва добре с мекото масло за основата и в нея се подреждат бисквитите.
6
Сладкиш с круши и канела 6Върху тях се разпределят крушите.
7
Сладкиш с круши и канела 7Отгоре се покрива с тестото.
8
Сладкиш с круши и канела 8Сладкишът се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (23)
23.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2018
Честно казано и аз бях леко резервирана към рецептата, но стана СТРАХОТЕН СЛАДКИШ, БРАВО!!! Вместо чаени бисквити, използвах кафяви обикновени бисквити (такива имах в наличност) и стана върха!
22.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2018
Много е вкусен! Не сложих пудра захар, за да не стане още по-сладък. И го направих с олио - нямах толкова чисто масло в момента. Страхотен- въпреки малките несъответсвия в рецептата.
21.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2018
Бях скептична, но сладкишът стана невероятен.
20.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2017
Уникален сладкиш, любимият ми, правя го много често
19.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Резултатът.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Малинка коментира рецептата Тутманик без месене
Павлина Люцканова се регистрира в сайта.
Milka Ivanova се регистрира в сайта.
Elena Antonova се регистрира в сайта.
Емилия коментира рецептата Картофен шмарн
Marina Gineva коментира рецептата Сконс със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта