Содена питка с мак

Дата: 22.11.2017
ТИТЛА: Експериментатор
Содена питка с мак
 
Необходими продукти:
1 яйце
1 ч. л. сол
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
3 с. л. олио
1 ч. л. захар
3 с. л. маково семе
3 ч. ч. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцето се разбива със солта.
2
Към него се прибавя шупналото кисело мляко със содата. Разбърква се добре.
3
След това се прибавят и останалите продукти - олиото, захарта и маковото семе. Разбърква се отново.
4
Малко по малко се прибавя и брашното, докато замесите меко тесто.
5
Слагате питката в тава, застлана с хартия за печене. (Аз украсих питката с печат, който имам от моята прабаба, но това не е задължително.)
6
Печете около 20–25 минути в предварително загрята на 180–200 градуса фурна.


Съвет:
Порциите са в зависимост от това, дали ще си похапнете питката само с масълце и шарена сол или ще бъде като добавка към вашето основно ястие. Но според мен са за около 4–6 човека.

Надявам се да ви хареса моята интерпретация на тема содена питка!

Добър апетит !
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Berkay Ibryamov се регистрира в сайта.
Steliana Stefanova коментира рецептата Гратен от праз
Sun Chaser сготви Миш-маш
Yana Blagoeva се регистрира в сайта.
nellyan коментира рецептата Крем супа с карфиол
svilcho84 се регистрира в сайта.
Иванела коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Рози коментира рецептата Шишчета със свинско и ананас
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта