Содена питка с мак

Дата: 22.11.2017
ТИТЛА: Експериментатор
Содена питка с мак
 
Необходими продукти:
1 яйце
1 ч. л. сол
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
3 с. л. олио
1 ч. л. захар
3 с. л. маково семе
3 ч. ч. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцето се разбива със солта.
2
Към него се прибавя шупналото кисело мляко със содата. Разбърква се добре.
3
След това се прибавят и останалите продукти - олиото, захарта и маковото семе. Разбърква се отново.
4
Малко по малко се прибавя и брашното, докато замесите меко тесто.
5
Слагате питката в тава, застлана с хартия за печене. (Аз украсих питката с печат, който имам от моята прабаба, но това не е задължително.)
6
Печете около 20–25 минути в предварително загрята на 180–200 градуса фурна.


Съвет:
Порциите са в зависимост от това, дали ще си похапнете питката само с масълце и шарена сол или ще бъде като добавка към вашето основно ястие. Но според мен са за около 4–6 човека.

Надявам се да ви хареса моята интерпретация на тема содена питка!

Добър апетит !
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Meglena Lazarova коментира рецептата Шоколадов мус
ani_borisowa коментира рецептата Панирани миди с млечен сос
Ruslan Dimov коментира рецептата Баба Гануш с бял шоколад
Веселина Ковачева се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova публикува рецептата Ябълкови кнедли
таня кралева се регистрира в сайта.
Тодор Папучаров се регистрира в сайта.
Гергана Николова-Каспарян се регистрира в сайта.
Mariya Georgieva Hristeva се регистрира в сайта.
Mihaela Zaneva публикува рецептата Мъфини с банан и касис
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта