Средиземноморски гювеч с пиле

Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле Градус
500 г дребни картофи
2 глави лук
5 скилидки чесън
2 белени домата
300 г пресен зелен боб
2 тиквички
1 малък патладжан
3 броя калифорнийски чушки (различни цветове)
150 г маслини „Каламон“
4 стръка босилек
1 с.л. пушен червен пипер
1 ч.л. сух риган
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Средиземноморски гювеч с пиле
Две скилидки чесън се стриват на паста.
2
Средиземноморски гювеч с пиле 2
Смесват се с 20 мл от зехтина, червения пушен пипер и ригана.
3
Средиземноморски гювеч с пиле 3
Пилето се реже на парчета, овкусява се със сол, черен пипер и сместа и се оставя на страна.
4
Средиземноморски гювеч с пиле 4
Лукът, чушките, доматите, зеленият боб, тиквичките (при необходимост и картофите) се режат едри парчета.
5
Средиземноморски гювеч с пиле 5
Нарязаните зеленчуци (без картофите) се запържват в останалия зехтин за кратко и се посоляват.
6
Средиземноморски гювеч с пиле 6
Прехвърлят се в съд за печене, поръсват се с нарязания босилек и маслините, слага се пилето, налива се малко вода и съдът се похлупва.
7
Средиземноморски гювеч с пиле 7
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 час и 40 минути.
След това капакът се маха и гювечът се допича за още 10-15 минути.

8
Средиземноморски гювеч с пиле 8
Сервира се поръсено с още босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: