Студена пица с пушена сьомга

Блат с ким и лек меден вкус, със студен топинг от заквасена сметана, лук и копър и с парченца сьомга
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 щипка сол
зехтин за намасляване
50 г пушена сьомга
зелената част на 1 стрък пресен лук
2–3 с. л. заквасена сметана
1/4 ч. л. сол
1–2 щипки сух копър
сирене "Пармезан" за поръсване
1/2 глава червен лук
2 ч. ч. брашно
1/3 пакетче прясна мая (1/2 ч. л. суха)
2 с. л. олио
1 с. л. мед
3/4 ч. л. сол
2 щипки ким


Начин на приготвяне:
1
Студена пица с пушена сьомга
Медът се разбива с малко топла вода, посолява се и се добавя натрошената мая. Бърка се, докато маята се разтвори напълно, и се оставя за 10 минути да шупне.
2
Студена пица с пушена сьомга 2
Брашното се смесва със солта и кима, налива се постепенно олиото и се меси с шупналата мая. Оставя се да втаса покрито 20 минути.
3
Студена пица с пушена сьомга 3
Втасалото тесто се разточва върху набрашнена повърхност и се поставя в предварително намазнена и набрашнена тава. Притиска се добре и по стените се оформя ръб.
4
Студена пица с пушена сьомга 4
Блатът се намаслява със зехтин, поръсва се с наситнен лук и се пече в предварително загрята до 240–250 градуса фурна около 20 минути.
5
Студена пица с пушена сьомга 5
Топингът се приготвя, като сметаната се разбърква с нарязания наситно пресен лук, солта и сухия копър.
6
Студена пица с пушена сьомга 6
Охладената пица се намазва с топинга. Отгоре се поръсва с тънки ивици пушена сьомга и настърган "Пармезан", разрязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: