Супа от коприва

Лека, ароматна и полезна
Източник: Иво
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.05.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г прясна коприва
1 връзка пресен лук
1 морков
30 мл олио
1 и ½ л вода
50 г ориз
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. джоджен
50 г маслини/ без костилки/
1 домат /или400 г консерва домати на кубчета/
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от коприва
Нарежете бялата част на лука и моркова на дребно.
2
Супа от коприва 2
В незагрята тенджера сипете олиото, добавете 1 ч.л. студена вода и запържете за кратко зеленчуците.
3
Супа от коприва 3
В купа с гевгир попарете почистената и измита коприва с врялата водата. Запазете бульона.
4
Супа от коприва 4
След като зеленчуците поомекнат, добавете ориза и го запържете за 4-5 минути, докато стане прозрачен.
5
Супа от коприва 5
Овкусете със сол, черен пипер, червения пипер и джоджена.
6
Супа от коприва 6
Добавете нарязаната коприва, бульона и маслините.
7
Супа от коприва 7
Овкусете със сол по желание.
8
Супа от коприва 8
Добавете нарязаните на ситно пера на лука.
9
Супа от коприва 9
Гответе под капак на слаб огън за около 15 минути.
10
Супа от коприва 10
Добавете нарязания на кубчета домат и гответе под капак за още 5-10 минути.

Съвет:
По желание сервирайте супата с натрошено сирене. Бялото саламурено сирене прави супата по-засищаща и добре допълва вкуса на копривата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: