Гювеч по гушански

По рецепта от монтанския край
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка
400 г картофи
250 г кашкавал от овче мляко
80 г краве масло
40 мл олио
5 яйца
2 червени домата (около 300 г)
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Гювеч по гушански
Месото се нарязва на парчета и се запържва в олиото.
2
Гювеч по гушански 2
Прибавят се едро нарязаният лук и маслото. Пържи се, докато всичко омекне и започне да се карамелизира.
3
Гювеч по гушански 3
Подправя се с червения пипер, сол и черен пипер и се дърпа от котлона.
4
Гювеч по гушански 4
Картофите се обелват и заедно с доматите се нарязват на шайби. Подреждат се на дъното на гювеч и се овкусяват със сол и черен пипер.
5
Гювеч по гушански 5
Върху тях се изсипват запърженото месо и лукът. Наливат се 200 мл вода, похлупва се и се пече 3 часа на 150 градуса, с вентилатор - фурната не трябва да е предварително загрята. Ако е нужно, по време на печенето, се долива малко вода.
6
Гювеч по гушански 6
Яйцата се разбиват и в тях се разбърква настърганият кашкавал. Малко преди да се извади от фурната, ястието се залива с яйчената смес. Запича се до готовност без капак.
7
Гювеч по гушански 7
Поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2017
Много хубава и лесна рецепта. Благодаря :) ( не използвах кашкавал и яйце за да е по ниско калорично )
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: