Яйчена салата
Лора и Стоян
500 г пилешко филе 1/2 зелена салата 1/2 червена салата 1 кочан царевица 2 филии бял хляб 100 г чери домати 80 г сирене „Чедър“ сол и черен пипер на вкус олио и сланина за намазване | за барбекю соса: 250 г кетчуп 80 мл ябълков оцет 4 с. л. кафява захар 1 ч. л. сух лук 1 с. л. дижонска горчица 2 с. л. сос „Уорчестър“ сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Барбекю сосът се приготвя като кетчупът се смесва с оцета, сушения лук, соса „Уорчестър“, захарта, горчицата, сол, черен пипер и 100 мл вода, и се готви на слаб огън, докато се сгъсти – около 20 минути. След това се оставя да се охлади. |
2 | ![]() | Пилешкото филе се намазва с олио, овкусява се със сол и черен пипер и се пече на скара от двете страни до златисто. |
3 | ![]() | Оставя се да почине 5 минути, нарязва се на кубчета и се залива с част от барбекю соса. |
4 | ![]() | Царевицата се маже с олио, посолява се и се пече на скара от всички страни. |
5 | ![]() | След това зърната се отделят от кочана. |
6 | ![]() | Хлябът също се запича на скара и се нарязва на кубчета. |
7 | ![]() | Салатите се режат наситно и се смесват с разполовените чери домати и царевицата. По желание се подправя с оцет, олио и сол.
|
8 | ![]() | Разпределя се в чинии и отгоре се слагат пилешкото месо, крутоните и настърганото сирене чедър.
Съвет: Останалият барбекю сос съхранявайте в хладилник. С него може да овкусявате всякакво месо, печено на скара. |
Декември е, Коледа наближава, а ние вече усещаме истинския дух на празника, който толкова много...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...