Барбекю ребърца "Мемфис"

Дата: 04.02.2014
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Барбекю ребърца \
 
Необходими продукти:
2 големи свински котлета
10 г сладък червен пипер
10 г сушени стръкчета копър
1 с.л. млян черен пипер
1 с.л. кафява захар
1 с.л. сол
1 с.л. целина на прах
1 с.л. чили на прах
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. кимион
2 с.л. олио
1 глава лук, нарязана наситно
250 мл сайдер
200 мл Кикоман соев сос
200 мл дижонска горчица
2 с.л. доматено пюре
на вкус лют сос
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Разбъркайте добре всички подправки и втрийте добре около 2/3 от тази смес в котлетите. Увийте плътно с кухненско фолио и оставете в хладилника за около 4-8 часа. Остатъкът от сместа с подправките запазете настрана за по-късно.
За да подготвите соса, леко загрейте лука в олиото докато омекне и леко покафенее – отнема около 20 минути. Пасирайте лука и всички останали продукти с блендер или кухненски робот докато се получи гладка смес. На вкус тя трябва да е кисела, но ако желаете можете да я подправите с кафявата захар или лютия сос.
Когато ребърцата са готови, извадете от хладилника и ги сложете на барбекюто на ниска температура за около 2 часа. Като използвате четка, мажете ребърцата със соса на всеки 30 минути. Поддържайте непрекъснато равномерна температура на грила. Ребърцата са готови, тогава когато месото започне леко да се отделя от костите и да почернява отвън.
Ако искате да приготвите ребърцата в печка, то предавателно загрейте фурната на 140 градуса, поставете месото в подходяща тава и покрийте с фолио. Готви се в продължение на 2 часа, като на всеки 30 минути отново се маже със сместа от блендера.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта