Емпанадас с мляно говеждо

Дата: 04.02.2014
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
 Емпанадас с мляно говеждо
 
Необходими продукти:
За тестото
350 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. червен пипер
40 г масло
40 г олио
За пълнежа:
1 с.л. слънчогледово олио
1 малка глава лук, обелена и нарязана на ситно
1 скилидка чесън, смачкана
225 г мляно говеждо месо
1/2 червена чушка
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. лют червен пипер на прах
150 мл телешки бульон
2 с.л. Кикоман соев сос
1 яйце за глазурата
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
1.Изсипете брашното в купа, добавете към ненго бакпулвера, червения пипер и малко мазнина. Разбркайте сместа с достатъчно вода и намесете гладко тесто. Увийте го във фолио и го оставете на хладно място.
2.Докато го качате да втаса, загрейте олиото в голям тиган. Сложете лука и чесъна и ги изпържете за няколко минути, докато омекнат. Добавете към тях говеждата кайма и червения пипер и пържете още 3 минути. Поръсете с кориандър и чили на прах. Изсипете соевия сос и оставете плънката да къкри за 15 минути. След това я оставете настрана, за да се охлади.
3.Разточете тестото и изрежете от него 6 кръга. С лъжица намажете краищата на всеки кръг с разбитото яйце. Сложете по малко плърнка в единия край, а другият край на кръгчето прегъненете. Запечатайте с пръсти краищата на така получените полумесеци. Направете по 1 дупка на всяка емпанада,за да излиза въздуха, докато се пекат.
4. Изпечете ги във фурна на 180 градуса за 15-20 минунти докато станат златисти.
5. Поднесете ги горещи или студени.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2017
Приготвих без лук, чесън и люто ... запържих чушката преди каймата , добавих малко червен пипер ... Само не разбрах този бульон кога се слага и го пропуснах ... Тестото има нужда от сол ; може да се удвои количеството на червения пипер ... Номазах с яйце и отгоре
3.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
отлична рецепта.аз я направих със свинско и също се получи много добре
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
С бакпулвер, но е добре да го оставите малко време настрана.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
В рецептата е отбелязано, че е нужен бакпулвер за тестото, а по надолу в обяснението \"докато го чакате да втаса\". С мая ли се прави тестото или с бакпулвер?!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта