Кралски скариди на тиган с чесън, портокал и сладък соев сос

Японски рецепта
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Кралски скариди на тиган с чесън, портокал и сладък соев сос
 
Необходими продукти:
450 г големи, сурови и почистени скариди
3 с.л. Кикоман сладък соев сос
2 глави чесън, почистен
1 с.л. сусамово олио
1 с.л. фъстъчено олио
1 глава червен лук, нарязана на тънки ивици
1 зелена тиквичка,нарязана на кубчета
150 мл портокалов сок
1 с.л. царевично брашно

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
1. Сложете скаридите в плитък съд. Разбъркайте соевия сос, чесъна и сусамовото олио и полейте обилно скаридите. Покрийте и оставете настрана за 1 час.
2. 3атоплете фъстъченото олио в уок или дълбок тиган, добавете лука и запържете около 10 мин. Добавете тиквичките и запържете за 5 мин., след това извадете зеленчуците от тигана.
3. Извадете скаридите от маринатата и ги запържете в тигана за 4-5 мин., докато порозовеят. Върнете обратно лука и тиквичките в тигана и полейте с маринатата.
4. Смесете портокаловия сок и царевичното брашно, изсипете ги в тигана и оставете да заври, като разбърквате често. Оставете да ври 1 мин. и сервирайте веднага.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2015
Страхотно ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: