Леща яхния

Дата: 04.02.2014
ТИТЛА: Чирак
Леща яхния
 
Необходими продукти:
1/2 пакет (от малките) леща
няколко стръка магданоз
1 морков
1 глава лук
около 10 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л сол
2 ч. л чубрица
1-2 бр. домати
1 чушка
3-4 с.л. мазнина
2 с.л. брашно
1/2 малка глава целина
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода.
2
Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути.
3
Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност.
4
Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (74)
74.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2018
Рецепта по която за първи път си харесвам лещата много!
73.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2017
Любимата ми рецепта, постоянно я готвя!
72.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2017
И аз така я приготвям,но я запържвам, с малко лук,червен пипер и брашно. Става супер! Понякога добавям в запръжката нарязани кренвирши и е много вкусна.
71.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2017
Страхотна! Н
70.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2017
Тати я направи много вкусна и всички си облизахме пръстите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светла Тодорова се регистрира в сайта.
Kalin Mitov се регистрира в сайта.
Gergana Nikolcheva се регистрира в сайта.
Йолина се регистрира в сайта.
Илона Иванова коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Илона Иванова се регистрира в сайта.
Elizabeth Kalcheva се регистрира в сайта.
marinevgeniev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта