Леща яхния

Дата: 04.02.2014
ТИТЛА: Чирак
Леща яхния
 
Необходими продукти:
1/2 пакет (от малките) леща
няколко стръка магданоз
1 морков
1 глава лук
около 10 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л сол
2 ч. л чубрица
1-2 бр. домати
1 чушка
3-4 с.л. мазнина
2 с.л. брашно
1/2 малка глава целина
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода.
2
Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути.
3
Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност.
4
Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (63)
63.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
Браво!
62.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2017
Страшно стана! Съквартирантите се изкефиха много също, а не бяха пробвали българска леща.
61.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
Ето как се получи моята леща :)
60.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2016
Любима рецепта!
59.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2016
Класическа и любима рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта