Леща яхния

Дата: 04.02.2014
ТИТЛА: Чирак
Леща яхния
 
Необходими продукти:
1/2 пакет (от малките) леща
няколко стръка магданоз
1 морков
1 глава лук
около 10 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л сол
2 ч. л чубрица
1-2 бр. домати
1 чушка
3-4 с.л. мазнина
2 с.л. брашно
1/2 малка глава целина
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода.
2
Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути.
3
Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност.
4
Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (71)
71.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2017
Страхотна! Н
70.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2017
Тати я направи много вкусна и всички си облизахме пръстите!
69.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2017
Стана много вкусно Благодаря
68.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2017
Благодаря, чудесно се получи!
67.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
За първи път готвя леща и стана страхотна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта