Свински филета с джинджифил

Вкусна рецепта с аромат на Азия
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.01.2015
Свински филета с джинджифил
 
Необходими продукти:
600 г свинско филе
1/2 глава китайско зеле
1 морков
1/4 краставица
8 бр. чери домати
100 г майонеза
1/2 връзка магданоз

за соса:
7 с. л. соев сос „Кикоман"
15 г пресен корен от джинджифил
7 с. л. саке или бяло вино

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Зелето и морковите се нарязват (или настъргват) на фини сламки. Краставицата се нарязва на шайби с дебелина от по 2-3 мм, а доматите се режат на половинки или на четвъртинки.


2
В дълбока купа се приготвя джинджифиловият сос: настъргва се обеленият корен от джинджифил и се смесва със сакето и соевия сос „Кикоман".


3
В тиган се загрява малко олио и на висока температурата се сотира месото от двете страни. Излишната мазнина от филето се попива със салфетка. Полива се с джинджифиловия сос. Пърженето продължава, докато месото се глазира.


4
Във всяка порция се сервира от месото, заедно със салата и лъжичка майонеза - всичко поръсено с магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2016
Приготвих само месото и съм много доволна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: