Свински гърди с качамак от семолина

Интересна и вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свински гърди без кост (цяло парче)
500 мл светла бира
100 г светла мисо паста
80 г кафява захар
сол и черен пипер на вкус

за качамака:
200 г грис от твърда пшеница (семолина)
500 мл пилешки бульон
500 мл прясно мляко
150 г краве масло
1 стрък мащерка
1/2 с. л. пушен червен пипер
200 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински гърди с качамак от семолина
Разбъркайте мисо пастата с 200 мл вода и захарта. Щом захарта се разтвори, налейте бирата.
2
Свински гърди с качамак от семолина 2
Овкусете месото със сол и черен пипер на вкус, но не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.
3
Свински гърди с качамак от семолина 3
За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.
4
Свински гърди с качамак от семолина 4
Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.
5
Свински гърди с качамак от семолина 5
Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер.
6
Свински гърди с качамак от семолина 6
Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: