Свинско печено

Тънко нарязано и студено поднесено
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински врат (цяло парче)
50 г ретро горчица (едрозърнеста)
10 бр. сушени кайсии
3 скилидки чесън
3 стръка прясна мащерка
1 стрък пресен розмарин
1/2 ч. л. сухо чили
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свинско печено
Кайсиите, чесънът, горчицата, чилито, листата от розмарина и мащерката, солта и черният пипер се смилат в блендер.

2
Свинско печено  2
Месото се намазва с ароматната смес и се оставя за една нощ в хладилник, завито във фолио за свежо съхранение.
3
Свинско печено  3
След това фолиото се отстранява, месото се слага в тава, покрива се с алуминиево фолио и се пече 1 час на 160 градуса и още 30 минути – без фолио.
4
Свинско печено  4
Охлажда се и се прибира в хладилник за поне 4 часа.
Нарязва се натънко и се сервира.



Съвет: Може да проверите, дали месото е добре изпечено, като забодете в него остър нож или шишче – ако излиза бистър сок, значи е готово, ако не е бистър – оставете да се пече още малко.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2014
Уникално, гостите си облиаха чинийките ;-)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2014
Изпълних рецептата без кайсиите , но въпреки това се получи много вкусно.Времето запече бе достатъчно!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2014
Бързо, лесно, вкусно! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: