Свинско със смокинов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 вратни пържоли
50 мл бренди
50 мл сметана
5-6 смокини
зелената част на 1 стрък лук
1 кубче пилешки бульон
2 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. смлян бахар
1/2 ч. л. черен пипер
500 г моркови
1 ч. л. масло


Начин на приготвяне:
1
Свинско със смокинов сос
Морковите се почистват, поставят се в йенска тенджера, добавя се маслото, съдът се затваря с капак и морковите се задушават в микровълнова фурна за 8 минути.
2
Свинско със смокинов сос 2
Пържолите се нарязват на две и се начукват от едната страна. След това се обръщат, поръсват се със смесените бахар, черен пипер, индийско орехче и сол и отново се изтъняват. Слагат се в тиган с предварително загрятото олио и се запържват от едната страна.
3
Свинско със смокинов сос 3
Когато пържолите се обърнат от другата страна, се добавят нарязаните надребно смокини и пресен лук, наливат се 1-2 пръста гореща вода, стрива се бульонът и къкри 3-4 минути.
4
Свинско със смокинов сос 4
След това се налива брендито, оставя се на котлона още 2 минути, за да се редуцира, и пържолите се изваждат. Сосът се поръсва със захар, налива се сметаната и се разбърква.
5
Свинско със смокинов сос 5
Пържолите се сервират със соса и се гарнират с морковите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: