Свинско със зеленчици

Източник: Георги Енчев
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.05.2014
Свинско със зеленчици
 
Необходими продукти:
600 г свински бут
2 глави лук
1 стрък пресен лук
1/2 стрък пресен чесън
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 люта чушка
1 кг пресни картофи (дребни)
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. босилек
1/2 ч. л. розмарин
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. джоджен
150 мл бира (или вино)
50 мл зехтин
50 г масло


Начин на приготвяне:
1
Нарязвате месото на малки парченца и ги разпределяте в тавата за печене.
2
Нарязвате стария лук на колелца и го разстилате върху месото.

3
Нарежете наситно чушките, а зеления лук и чесъна - на ситни кубчета и ги поставете върху месото и лука.

4
Поръсете с подправките, зехтина и алкохола и разбъркайте. Оставете да престои в хладилника.
5
Докато месото престоява в хладилника обелете картофите и ги сварете, докато станат почти готови.
6
Сложете сварените картофи върху месото, а върху тях - краве масло. Пече се, докато месото стане готово.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2014
Получи се много добре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: