Тарт с тиквички

Лесно и ароматно пролетно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тиквички
2 с. л. зехтин
400 г бутертесто
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
400 г извара
1 скилидка чесън
1/4 връзка копър
75 г сирене „Пармезан”
2 яйца
150 мл животинска сметана
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тарт с тиквички
Фурната се загрява на 200 градуса и в нея се слага тавата за печене.
2
Тарт с тиквички 2
Яйцата се разбиват и се смесват с изварата, сметаната, настъргания пармезан, накълцания копър и смачканата скилидка чесън. Овкусяват се със сол и черен пипер, добавя се брашното и се разбърква.
3
Тарт с тиквички 3
Тиквичките се измиват, нарязват се на тънки ленти, по дължина и се поливат със зехтина.
4
Тарт с тиквички 4
Запичат се в загрят тиган и след това се овкусяват със сол и черен пипер.
5
Тарт с тиквички 5
Тестото се разточва, слага се в загрятата тава и краищата се изрязват.
6
Тарт с тиквички 6
Залива се с яйчената смес и отгоре се нареждат тиквичките.
7
Тарт с тиквички 7
Пече се 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
2.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2014
Правя го вече за втори път и всеки път става страхотен!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Стана страхотно, изпълних рецептата с точност и резултата е страхотен. Отива в любими рецепти и със сигурност ще го правя често.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: