Терин от свинско на тиган

Балкенбрей
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свинска глава
300 г свинска плешка
250 г пушен бекон
100 г брашно
50 г краве масло
50 мл олио
1 глава лук
1 дафинов лист
3 зрънца бахар
1/4 ч. л. карамфил
морска сол и бял пипер на вкус
хляб за сервиране (чабата)


Начин на приготвяне:
1
Терин от свинско на тиган
Свинската глава и плешката се сваряват заедно с нарязания наедро лук и дафиновия лист.
2
Терин от свинско на тиган 2
Kогато се сготвят много добре, след около 2 часа и половина, се отцеждат, а бульонът се запазва.
3
Терин от свинско на тиган 3
Лукът и дафиновият лист се отстраняват. Месото от главата се почиства от кожата и костите. Двата вида месо се оставят да се охладят и се смилат.
4
Терин от свинско на тиган 4
Смесват се с накълцания бекон и стритите в хаванче сол, бял пипер, бахар и карамфил. Наливат се 500 мл от бульона от варенето.
5
Терин от свинско на тиган 5
Сипва се брашното, разбърква се и се готви на много слаб огън около час. Трябва да се получи много гъста смес, която се отделя от стените на съда като за качамак. Ако има нужда, се добавят още вода или брашно.
6
Терин от свинско на тиган 6
Форма терин се намазва с масло и на дъното се слага хартия за печене.
7
Терин от свинско на тиган 7
Сместа се сипва във формата и се заравнява. Оставя се в хладилник за 24 часа.
8
Терин от свинско на тиган 8
След това се реже на парчета.
9
Терин от свинско на тиган 9
Овалва се в брашно и се пържи за кратко в олио и масло.
10
Терин от свинско на тиган 10
Поднася се върху хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: