Тиквеник по ямболски

Гост: Славка Калчева
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г тиква тип "Цигулка"
400 г захар
1 пакет точени кори
1/2 ч. ч. олио за запържване
1 к. ч. олио за поливане
1/2 пакетче канела


Начин на приготвяне:
1
Тиквеник по ямболски
Тиквата се настъргва на ситно ренде, след което се задушава в загрятото олио. Изсипва се захарта, разбърква се добре, прибавя се канелата и се изчаква да се сгъсти. След това се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
2
Тиквеник по ямболски 2
Дъното на тавата се намазнява и се покрива с две-три кори. Нанася се запържено предварително олио и част от плънката. Процедурата се повтаря, докато свършат корите, като последната кора също се намазва с олио.
3
Тиквеник по ямболски 3
Тиквеникът се нарязва на ромбове. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна, като температурата постепенно се увеличава до 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2022
Така го правеше мойта баба - много сочен и вкусен стана! Даже тези в семейството, които не обичат тиквеник го харесаха! Другия път ще сложа малко стафиди в плънката.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Страшно вкусно,само ,че аз слагам краве масло и ванилия , без канела.Корите за баница навивам по 2 и така всички кори,както се прави вита баница.Резултата винаги е идеален!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2014
Получи се страхотно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: