Тонкацу

Шницел по японски
Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
300 г галета „Панко“
3 яйца
1/2 китайско зеле
12 филии хляб
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за маслената баня

за соса „Тонкацу“:
6 с. л. сос „Уорчестър“
2 с. л. сос от стриди
2 с. л. кетчуп
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Тонкацу
Месото се почиства от ципите и се нарязва на тънки филии.
2
Тонкацу  2
По краищата се правят малки прорези, за да не се огъне при пържене.
3
Тонкацу  3
Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Тонкацу  4
В отделни купи се слагат брашното и галетата. Всяко парче месо се овалва в брашно, потапя се в разбитите яйцата, а накрая се покрива хубаво с галета и се изтупва от излишната.
5
Тонкацу  5
Пържи се от двете страни на маслена баня (олиото трябва да е с температура от около 180 градуса).
6
Тонкацу  6
Изважда се върху решетка, за да се отцеди от излишната мазнина.
7
Тонкацу  7
Зелето се нарязва натънко.
8
Тонкацу  8
Хлябът се почиства от корите.
9
Тонкацу  9
В купа се разбъркват кетчупът, сосът от стриди, сосът „Уорчестър“ и захарта.
10
Тонкацу  10
Между две филийки хляб се слагат сос, парчета месо и салата. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Поднесох шницелите като основно, харесаха се на цялито семейство :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: