Торта „Червено кадифе“

Източник: Красимир
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 10.04.2018
Торта „Червено кадифе“
Торта „Червено кадифе“
 
Необходими продукти:
за блатовете:
170 г брашно
170 г захар
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. какао
1 щипка сол
1 ч. л. ябълков оцет
1 яйце
180 мл прясно мляко
120 мл олио
1 с. л. червена сладкарска боя
1/2 ч. л. ванилова екстракт

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
500 г крем сирене
250 г пудра захар
1 с. л. ванилов екстракт
1 с. л. червена сладкарска боя



Начин на приготвяне:
1
Брашното, захарта, какаото и солта се смесват в купа и се разбъркват добре. Добавят се содата и оцетът.
2
В друга купа яйцето се разбива с телена бъркалка, добавят се олиото, млякото, червената боя и ванилията.
3
Сухите и мокрите съставки се смесват и се разбъркват, до получаването на хомогенна, сравнително рядка смес.
4
Сместа се изсипва в застлана с хартия за печене форма с подвижно дъно и с диаметър от 24 см. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, до готовност - около 20-30 минути. Готовия блат се оставя да се охлади и се разрязва на две.
5
Кремът се приготвя, като се разбъркват добре с телена бъркалка двата вида сирене, захарта и ванилията.
6
Половината крем се използва за намазване на двата блата. Другата половина се разделя на две части и едната част се смесва с червената боя. Тортата се украсява с двата цвята крем.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2019
Изглежда много добре, предполагам че ще е и много вкусна! Прекрасен подарък!
5.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2019
Трябва да отбележа, че кремът стана чудесен. Но моята торта е с три блата и сякаш дойде 1 идея по-малко. Надявам се да е станала вкусна – с какаови блатове и вътре ред бял крем, втори розов и отвън розов. Доукрасих с разтопен млечен шоколад и сладкарски конфети. За подарък е, надявам се да я харесат, най-вече на вкус. Не мога да кача повече снимки за съжаление.
4.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2019
Ще се радвам да видя и Вашата интерпретация!
3.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2019
Благодаря за бързият отговор. Утре ще я правя, но с шоколадови блатове. А за кремът шприц ли ползвахте? Може ли да измисля някакъв домашно направен пош, тъй като нямам време да купувам шприц или пош?
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2019
Да, винаги напояване с малко захарен сироп или моят домашен крем ликьор смесен с прясно мляко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: