Торта „Киндер пингуи“

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 14.11.2023
Торта „Киндер пингуи“
Торта „Киндер пингуи“
 
Необходими продукти:
за блатовете:
3 яйца
3 с.л. захар (пълни)
3 с.л. топла вода
2 с.л. какао (натурално)
4 с.л. брашно (пълни)
1/2 пакетче бакпулвер

за крема:
500 г фина извара
250 мл течна млечна сметана за разбиване
4–5 с.л. пудра захар (за изварата)
3–4 с.л. пудра захар за сметаната (ако не е подсладена)

за глазурата:
80 г черен шоколад
4 с.л. прясно мляко
2 с.л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
За приготвянето на блатовете отделих белтъците от жълтъците. Белтъците разбих на гъст сняг и оставих на страна, докато ми потрябват. Жълтъците и захарта разбих на крем, докато побелеят и добавих топлата вода. Разбих още малко и добавих какаото. След като и то се хомогенизира, вече без миксер прибавих брашното, което съм пресяла с бакпулвера. Постепенно към тази смес добавих белтъците, като разбърках внимателно с шпатула от долу на горе. Трябва да се запази въздушността им.
2
Загрях фурната на 170 градуса. Дъното на формата покрих с хартия за печене, сложих ринга и стегнах. Отрязах излишната хартия, която остана от външната страна. Леко намазах дъното и стените с масло и изсипах половината смес за балата. Пекох докато се стегне или до суха клечка. Това стана бързо. Не бива блатът да се препича, а да остане мек.
3
Освободих го от ринга и прехвърлих на метална решетка, за да изстине. Отново покрих дъното на формата с хартия и повторих процедурата с втория блат. Докато и той изстина, приготвих крема.
4
За крема разбих на гъст крем течната сметана. Към края добавих захар (ако не е подсладена). Оставих настрана. Изварата, която купих беше много фина и не се наложи да я пасирам до гладкост. Ако обаче е със зърнеста структура, трябва да се пасира със захарта. Разбърках я с миксер с предвиденото количество захар или на вкус. Смесих я с разбитата сметана, разбърках за кратко с миксер и така кремът стана готов.
5
В тортена чиния сложих ринга, стегнах го и поставих първия блат. Отгоре изсипах крема, разпределих го равномерно и покрих с втория блат. Леко притиснах и оставих за през нощта в хладилника.
6
За глазурата на водна баня в купа загрях млякото, маслото и начупения шоколад, без да кипва. Трябва да се получи средно гъст, гладък, лъскав крем. Изчаках да изстине съвсем леко.
7
Тортата освободих внимателно от ринга, като първо с мокър нож обиколих страните. Залях с глазурата и я разпределих равномерно. Изчаках 5 минути и отрязах първото парче, което се топеше в устата.

Съвет:
Използвайте форма с падащ ринг, с диаметър 25 см.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: