Торта Рошла

Източник: Мариета Илиева
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 20.01.2015
Торта Рошла
 
Необходими продукти:
за блатовете:
4 яйца
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. брашно
500 г кисело мляко
2 ч. л. сода
4 ванилии
4 с. л. какао

за крема:
1 ч. ч. захар
4 кофички кисело мляко или заквасена сметана

за глазурата:
1 шоколад
2 с. л. олио



Начин на приготвяне:
1
От продуктите за блатовете се забърква тесто, което разделяте на две части.
2
В половината смес добавяте какао и в по-голяма намазнена с олио и набрашнена тава, една до друга, изсипвате двете смеси - едната вляво, другата вдясно.
3
Печете 20 минути на 180 градуса.
4
Оставяте блата да изстине напълно и режете на квадратчета.
5
В друг съд разбърквате киселото мляко и захарта.
6
Потапяте всяко парче и подреждате в табла, под формата на торта.
7
Накрая се разтапя и шоколадът и се добавя маргаринът, за да стане по-редичко. Поливате тортата или я напръсквате, а след това я слагате в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: