Торта с бутертесто и горски плодове

Бърза и вкусна
Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.01.2022
Торта с бутертесто и горски плодове
Торта с бутертесто и горски плодове
 
Необходими продукти:
500 г бутертесто
захар за поръсване
вода за намазване

за сладкото от горски плодове:
200 г плодове (пресни или замразени)
2 с.л. захар
1 ч.л. царевично нишесте
сокът от 1 лимон

за крема:
350 г бита сметана
250 г кисело мляко
3 с.л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Сложете бутертестото в тава, покрита с хартия за печене. С помощта на форма с диаметър 22 см изрежете кръг. Не премахвайте останалите парчета от изрезките, защото ще ви трябват за украсата. Набодете повърхноста на кръга с вилица, поръсете със захар и намажете с вода.
2
От останалото бутертесто изрежете още 1 кръг с диаметър 20 см. След това разделете с нож за пица на 12 триъгълника за отгоре. Отделете триъгълниците, намажете ги и тях със захар и вода. Изпечете блата и триъгълниците от бутертесто в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
3
Пригответе сладкото от плодовете, нишестето,захарта,лимоновия сок и варете за 2 минути докато се сгъсти. Оставете сладкото да изстине.
4
Пригответе крема, като разбиете сметаната и пудрата захар.
5
Сглобете сладкиша като редувате ред от крема, ред от плодовете върху чиния.Отгоре наредете триъгълниците като цвете да стане, добавяве няколко плода по средата, а отстрани полепете трохите от блатовете. След което охладете за 3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: