Торта с тиква и ябълки

Вкусна, бърза и лесна
Източник: Petya Deyan Bobevi
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.02.2017
Торта с тиква и ябълки
 
Необходими продукти:
1 пакет бисквити
100 мл прясно мляко
2 големи парчета тиква (белена и сурова)
2 ябълки
50 г краве масло
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. джинджифил
1 ч. л. ром
400 г заквасена сметана
175 г крем сирене (или сирене „Маскарпоне“)
2 с. л. пудра захар
2 ванилии
орехи
стафиди



Начин на приготвяне:
1
В тенджера се слагат маслото и настърганите тиква и ябълки.
2
Добавят се захарта и 1 ч. ч. вода. Оставяме да ври на тих огън, докато течността се изпари.
3
Слагат се подправките, натрошени орехи и стафиди, и съдът се дърпа от котлона. Оставя се да изстине.

4
Заквасената сметана се смесва с маскарпонето, пудрата захар и ванилията.

5
Подходяща купа се застила с прозрачно фолио, поръсва се с какао и се редят ред бял крем, ред бисквити, напоени с прясно мляко, ред оранжев крем.
6
Купата се покрива с прозрачно фолио и се прибира в хладилник, за да стегне.

Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: