Трюфели с бърбън

Лесна рецепта за домашни бонбони
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г шоколадов кувертюр
120–150 мл животинска сметана
70 мл бърбън
2 шушулки кардамон
1 ванилия
1/4 ч. л. сух джинджифил

за овалване:
100 г бадеми
50 г кокосови стърготини
50 г какао



Начин на приготвяне:
1
Трюфели с бърбън
Сметаната се загрява и с нея се залива шоколадовият кувертюр.
2
Трюфели с бърбън 2
Разбърква се, докато шоколадът се разтопи.
3
Трюфели с бърбън 3
Сипва се бърбънът и отново се разбърква. Сместа се разделя на три части.
4
Трюфели с бърбън 4
Едната се ароматизира с ванилията, втората – със стрития кардамон.
5
Трюфели с бърбън 5
А третата – с джинджифила. Оставя се да стегне за няколко часа на хладно.
6
Трюфели с бърбън 6
След това се оформят трюфели.
7
Трюфели с бърбън 7
Ваниловите се овалват в какао, джинджифиловите в накълцани бадеми, а кардамоновите – в запечени кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2021
Здравейте, Веси! Шоколадовият кувертюр е с по-високо качество и има вкус и текстура, които го правят предпочитан шоколад за оформяне на трюфелите и други бонбони. Не препоръчваме да го заменяте.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2021
Здравейте :) може ли кувертюра да се замени с шоколад ? Благодаря
1.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2017
Използвах семената от шушулка ванилия и увеличих джинджифила и кардамона. Станаха уникални!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: