Ябълки със сирене и ядки

Вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ябълки (сорт „Пинк лейди“)
200 г сирене „Гауда“
50 г лешници
200 мл червено вино
50–100 мл ябълков сайдер
1 стрък мащерка
3 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ябълки със сирене и ядки
Ябълките се разполовяват и сърцевината им се издълбава с малка лъжица.
2
Ябълки със сирене и ядки 2
Подреждат се в намазана с масло тава с разреза надолу и се заливат със сайдера.
3
Ябълки със сирене и ядки 3
Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се обръщат.
4
Ябълки със сирене и ядки 4
Поръсват се с наситнена мащерка, сол и черен пипер. Във вдлъбнатината на всяка половинка се слага от настърганото сирене „Гауда“.
5
Ябълки със сирене и ядки 5
В тавата се налива виното и се връщат във фурната за 10–15 минути.
6
Ябълки със сирене и ядки 6
Полученият сос се обогатява с маслото. Сервират се със соса и с накълцани лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: