Трахана

Гост: Наката от "Аламинут"
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2009
Трахана
 
Необходими продукти:
1-1 1/2 кг брашно
50 г прясна мая
2 червени чушки
2 моркова
2 домата
2 ябълки
2 дюли
2 филии хляб
1 к. ч. олио
1 с. л. сух копър
2-3 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Трахана
Дюлите, ябълките, доматите, чушките и морковите се почистват, обелват се и се нарязват на кубчета.
2
Трахана 2
Плодовете и зеленчуците се изсипват в тенджера под налягане и се заливат с вода. Варят се около 30 минути.
3
Трахана 3
Сварените плодове и зеленчуци се прeцеждат през гевгир и се пюрират в блендер, след което се прехвърлят в купа.
4
Трахана 4
Разбъркват се с маята и сухия копър.
5
Трахана 5
Омесват се с брашно до получаването на тесто.
6
Трахана 6
Част от втасалата трахана (2 1/2-3 с. л.) се поставя в купичка, залива се с гореща вода и се разбърква добре, за да няма топчета.
7
Трахана 7
Получената смес се изсипва постепенно в 1 1/2 л затоплена подсолена вода и се разбърква до сгъстяването на течността.
8
Трахана 8
Олиото се загрява в тиган и в него се запържва червеният пипер, като се бърка, за да не прегори.
9
Трахана 9
Получената запръжка се сипва в тенджерата.
10
Трахана 10
Филиите хляб се нарязват на кубчета и се поставят в дълбока тава, след което се заливат със сместа от тенджерата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2016
Как се оформя втасалото тесто? Как точно се суши и каква е пропорцията за сухата смес към течнастта?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: