Веган ризото с гъби и грах

Здравословно ястие
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 16.02.2016
Веган ризото с гъби и грах
 
Необходими продукти:
1/4 ч. ч. кашу
1 ч. ч. лук
2 1/2 ч. ч. печурки
1/4 ч. л. черен пипер (прясно смлян)
1 ч. ч. грах (пресен или замразен)
6 ч. ч. зеленчуков бульон
1 ч. ч. кафяв ориз
2 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. ябълков оцет
сол


Начин на приготвяне:
1
Сложете кашуто в малка купа и го залейте с 1 ч. ч. вода. Оставете го да се накисне за 30 минути.
2
В голям тиган (с капак) изсипете наситнения лук и 1/4 ч. ч. вода. Похлупете и гответе на силен огън в продължение на 5 минути.
3
Прибавете почистените и нарязани гъби и черния пипер и гответе на умерен огън, без капак, докато гъбите омекнат (около 8-10 минути).
4
Изсипете граха и гответе 5 минути, като добавите вода (1–2 с. л.), ако е необходимо, за да не залепват зеленчуците. Свалете съда от котлона и оставете настрана.
5
В тенджера сипете зеленчуковия бульон, ориза, чесъна и мащерката. Оставете да заври на силен огън. Намалете силата на огъня до средна степен, похлупете и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато оризът се свари (около 45 минути).
6
Сложете кашуто в блендер, заедно с водата, в която е било накиснато и пасирайте до гладка смес.
7
В тенджерата с ориза добавете сместа с гъби и грах, както и млякото от кашу, заедно с оцета и солта. Гответе без капак на средна температура, като разбърквате често, до готовност на ориза (добавете още вода, ако течността е напълно абсорбирана).
8
Свалете тенджерата от котлона. Похлупете и оставете така за 5 минути. Овкусете допълнително, ако се налага.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2018
Стана много вкусно. И аз не сложих кашу. Добавих балсамов оцет вместо ябълков.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2017
Ммм много вкусно стана! Не сложих от кашуто, защото нямах и лука го запържих в малко олио, а не с вода. Иначе готвя кафяв ориз за пръв път и се борих около час с него
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: