Вегански вариант на руло „Стефани“

Източник: Виолета
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 02.01.2017
Вегански вариант на руло „Стефани“
Вегански вариант на руло „Стефани“
 
Необходими продукти:
250 г кафява леща
1/2 ч. ч. брашно от лимец
2 моркова
200 г лук
1 картоф
70 мл зехтин
1 стрък стеблена целина
3-4 кисели краставички
кимион
червен пипер
черен пипер
магданоз
хималайска сол



Начин на приготвяне:
1
Лещата се накисва за 12 часа, сварява се и се прецежда. Пасира се за кратко в кухненски робот, заедно с лука, зехтина и подправките.
2
Сместа се изсипва в купа и се добавя брашното.
3
Морковът, картофът и целината се сваряват на пара.

4
Сместа от леща се разточва на правоъгълник (между два пласта хартия за печене). Горният слой хартия се отделя и се нареждат зеленчуците, нарязани на ивички. Навива се внимателно на руло.
5
Пече се 30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. След това градусите се намаляват на 180 и се пече още 30 минути. Рулото се изважда и горният слой на хартията внимателно се отделя. Рулото се връща обратно във фурната и се запича за още 15-20 минути, докато се образува коричка.

Съвет:
За да навия рулото по-лесно използвах полиетиленова подложка (от кори за баница). Върху нея се поставя лист хартия за печене и отгоре – сместа с леща.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2017
Много много вкусно стана! Само че сместа стана доста течна и вместо на руло го наредих на пластове. Добавих и сушени домати и малко царевица.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: