Великденски яйца

Различни техники
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 08.04.2015
Великденски яйца
Великденски яйца
Великденски яйца
Великденски яйца
Великденски яйца
 
Необходими продукти:
20 яйца
1 опаковка течна готварска сметана
олио (за боядисване и полиране)
оцет
различни цветове бои за яйца
цветни вратовръзки


Начин на приготвяне:
1
Няколко техники за боядисване на яйца: Първи вариант - Течната сметана се разбива до гъст крем в подходящ съд. Боите за боядисване се изсипват отгоре в малки количества, без да се разреждат и на различни места. След това се разбъркват с клечка за зъби или дървено шишче, като се оформят желаните форми и микс от цветове. Сварените яйца се овалват хубаво и се оставят настрани, докато сметаната попие и прехвръли цвета върху яйцата. Тъй като цветовете са по-бледи, добре е яйцата да са бели. Полират се с олио.
2
Втори вариант - Яйцата се увиват стегнато в цветна вратовръзка. Завързва се, за да не може да се движи яйцето и се вари в продължение на 15-20 минути. След това се освобождава от вратовръзката и се оставя да изстине. Полират се с олио. Боята на вратовръзката е токсична и затова яйцата или не се ядат или се използват яйчени черупки!
3
Трети вариант - В подготвената боя се сипва олио и чак тогава се потапят яйцата. Благодарение на мазнината, боята не полепва равномерно по яйцата и се получават красиви и причудливи форми и цветове.
4
Съвет:
За да се получат яйчени черупки, яйцето се пробива в двата края с дебела шивашка игла и през единия край се издухва съдържанието му. Черупките се измиват много добре отвътре с вода, за да не остане нищо, което в последствие да се вмирише.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
да
2.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2015
Яйчена черупка, боядисана с разноцветни лакове за нокти.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2015
Яйца, боядисани като дъгата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: